Persbericht: Brocantemarkt Begijnhof 2021

Persbericht:
BROCANTEMARKT BEGIJNHOF TURNHOUT
zo 5 september 2021


De brocantemarkt in het Begijnhof van Turnhout is uitgegroeid tot een vaste waarde. Ze is uniek door de locatie, het hoogwaardige aanbod en de randanimatie.

Op zondag 5 september wordt de 16de editie georganiseerd. Met een bang hart startten de organisatoren aan de planning, maar ondanks de corona-argwaan meldden zich weer vele handelaars van kwaliteitsvolle antiek en brocante.

De markt startte als een jaarlijkse rommelmarkt van de bewoners van het Begijnhof. De locatie en de vaak verrassende schatten vanop zolder, gaven het evenement van in het begin een uniek en sfeervol karakter.

In de loop der jaren ontdekten steeds meer bezoekers, ook buiten de regio, de markt. Ondertussen is de jaarlijkse brocantemarkt van het Begijnhof in Turnhout uitgegroeid tot één van de toonaangevende brocantemarkten in Vlaanderen. De laatste editie telde meer dan 4000 bezoekers.De locatie, het Begijnhof van Turnhout, wordt tijdens de brocantemarkt goed in de verf gezet: stadsgidsen geven gratis rondleidingen en het Begijnhofmuseum wordt opengesteld. Met medewerking van de stad Turnhout en Herita wordt het Begijnhof (Unesco-werelderfgoed sinds1998) op deze dag op haar mooist voorgesteld.

Op de markt is plaats voor 50 standhouders. Naast enkele bewoners, staan op de markt ook externe antiek- en brocantehandelaars uit gans Vlaanderen en Nederland. Je vindt er dan ook een fijne mix van snuisterijen, originele en waardevolle stukken.

Voor een extra feestelijk tintje wordt gezorgd door live-muziek, kinderanimatie en lokaal lekkers.

Steve Bailey en de gebroeder op 78 toeren zorgen voor een aangepaste Turnhoutse sound.BROCANTEMARKT BEGIJNHOF TURNHOUT

ZONDAG 5 SEPTEMBER 2021
9u - 17u // BEGIJNHOF
GRATIS TOEGANG


  Geplaatst op 29 augustus 2021