Een goedgevulde Brocantemarkt op 11 september!

De brocantemarkt in het Begijnhof van Turnhout is uitgegroeid tot een vaste waarde. Ze is uniek door de locatie, het hoogwaardige aanbod en de randanimatie. In 2022 wordt de 17de editie georganiseerd op zondag 11 september.

Op de markt vind je meer dan 100 stands van verkopers en ambachtslieden. Naast enkele bewoners, staan op de markt vooral externe antiek- en brocantehandelaars uit gans Vlaanderen en Nederland. Je vindt er dan ook een fijne mix van snuisterijen, originele en waardevolle stukken. 

Dit jaar is er ook nog meer aandacht voor omkadering, sfeer en gezelligheid.

Naar jaarlijkse gewoonte worden er gratis gidsbeurten gegeven door erkende gidsen van het Begijnhof en is het museum gratis te bezoeken. 

Kunstenaar Jenny Van Gimst (die zelf op het Begijnhof woont) is curator van een kunstroute doorheen verschillende Begijnhofhuisjes. Ze bracht werk samen van volgende kunstenaars:
Nest Onzea en Freddy Van Dijck
Koen Baelus en Nina Docs
Loes Van Der Pluym
Marc Bogaerts
Griet Mertens en John Smet
Ronny Broecks en Anne Marie Loos
 Juan Monte en Mieke Van Tichelt

Op verschillende plaatsen wordt voor een extra feestelijk tintje gezorgd met live muziek. Volgende lokale muzikanten zetten de toon:
Bailey & Son
The many moons
Steve Bailey Quartet
De gebroeder op 78 toeren
De boeren van Turnhout
Koninklijke accordeonclub verbroedering Turnhout
VZW Bleekweide speelt voornamelijk gitaarmuziek en zal zelfs extra instrumenten meebrengen zodat je zelf kan meespelen of -zingen.

Voor de kleinere bezoekers worden springkastelen voorzien; en je kan even bekomen van dit alles bij één van de sfeervolle drank- en foodtrucks.


  Geplaatst op 01 september 2022